Сообщения

Сообщения за декабрь, 2021
Изображение
10 грудня міжнародна спільнота відзначає День прав людини. Саме у цей день в 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини – перший універсальний міжнародний акт з прав людини. У Декларації заявлено, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їхніх особових відмінностей і від різниці в політичних системах їхніх країн. Декларація не носить обов’язкового характеру. Це був перший досвід колективної розробки універсального документа з прав людини. Тож б агато країн включили основні положення Декларації в своє базове законодавство і конституції. Її принципи лежать в основі багатьох пактів, конвенцій і договорів з прав людини, укладених з 1948 року. Угодами з прав людини, укладеними під егідою ООН, є Міжнародний пакт про цивільні і політичні права і Міжнародний пакт про економічні, соціальні і культурні права, підписані 16 грудня 1966 року. Україна, будучи державою-членом Ради Європи, 17 липня 1997 року ратифікувала Конвенцію про захист прав людини і осно
Изображение
8 грудня була проведена класна година у 8 класі " Що ми розуміємо під насильством" і захід " Діалог, які права мені потрібні у школі" із 9 класом. Діти розкривали поняття " насильство", наводили види і методи боротьби з цим явищем, доводили важливість його подолання; пояснювали, які належать їм права, а також у дискусійній формі намагалися навести зміни або доповнення до списку прав учнів, доводили значущість обов'яків у формуванні поведінки і світогляду.
Изображение
У 8 класі була проведена дуже цікава, весела і захоплююча юридична гра " Суд над Тютюнопалінням". Було розіграно судове засідання над учнем-курцем, в якому діти виступали в ролі адвоката, прокурора, судді, свідків, експертів і присяжних. Метою цього заходу було за допомогою судового засідання, з дотриманням єридично-процесуальних норм довести згубність і шкідливість куріння для організму людини і особливо дитини. Діти виявили неабияку зацікавленість і обізнаність тематикою гри, були дуже активні, наполегливі, а дебати між "захистом" і "обвинувачення" були просто окрасою гри,проходили в запеклій, емоційній формі. Гра дуже сподобалася дітям, допомогла зрозуміти, що таке судочинство і як проходять судові процеси, змусило по іншому поглянути на  на проблему тютюнопаління,  зрозуміти згубу цього процесу.
Изображение
 Сьогодні, з учнями 4 класу, був проведений дуже цікавий і веселий захід " Великі права маленької дитини", на якому дітям було показано " Конвенцію про права дитини", мультик " Мої права" і презентація " я маю права і обов'язки". Діти, за допомогою цих відео-матеріалів, зрозуміли  поняття " права", дізналися які права і обов'язки вони мають, навчилися іх розрізняти і наводити приклади. Отримані знання діти закріпмли малюнками, на яких зобразили свої права і обов'язки.
Изображение
   В  Україні щороку, починаючи з 2008, проводиться Всеукраїнський тиждень права з нагоди річниці прийняття Загальної декларації прав людини. Тиждень права – це масштабний захід, який об’єднує правників, органи влади, громадський сектор, міжнародних партнерів задля просвіти у сфері прав людини. До проведення заходів щорічно долучається велика кількість громадських та студентських організацій, юридичних компаній, закладів освіти, правників та активістів. Головні завдання Тижня – показати важливість правової освіти українців, виховувати в них повагу до закону та прав людини, залучити до участі в цікавих правових заходах. Адміністрація Маслівської гімназії НМР розробила свій план заходів до тиждня прав, згідно якого у понеділок у 7 класі був проведений урок " Я маю право жити без насильства", а у 8 класі захід " Право і закон" з  переглядом відео " Конвенція про права дитини".  На цих заходах, діти ознайомилися  з переліком нормативної бази, із   своїми права
Изображение
У п'ятницю 3 грудня для дев'ятикласників був проведений захід " Торгівля людьми - лихо нашого часу". Тему заходу було вибрано не випадково. Важке економічне і політичне становище нашої Батьківщини, змушує населення до трудової еміграції. Тому, не здивував той фак, що при опитувані старшекласників стосовно їх планів на майбутнє, було з'ясовано,що, майже всі учні бажають виїхати за кордон.  Проаналізувавши ці факти, психологічною службою було вирішено провести захід на цю актуальну тему з метою розкрити всі небезпеки і ризики, які чекають трудових емігрантів, пояснити, що таке рабство, як відбувається торгівля людьми, навчити,як розпізнувати шахрайські схеми, як уберегти себе і методам бородьби з цим жахливим явищем. Учні, проявили велику зацікавленність проблематикою, були активні, уважні і залишилися задоволеними від отриманих знань і навичок, які розширили їх обізнаність і дозволили зрозуміти всю складність ситуації і по іншому ставитися до цієї проблеми.       
Изображение
 Сьогодні, в річницю Всесвітнього дня бородьби зі СНІДом разос із медичним працівником Маслівської гімназії НМР Аврвменко Л.В. у 8 класі був проведений захід " Цінуй життя - зупини СНІД" Метою цього заходу було пояснити дітям що таке СНІД, як можна ним захворіти, його, прояви, наслідки. Особливий наголос робився на способи захисту від цієї хвороби. Важливим аспектом заходу було наголошення на принципи і методи, які дозволять беспечно спілкуватися  із носіями хвороби, навчать не боятися адже хворим людям дуже важлива підтримка і не  відчувати себе покинутими, ізгоями. Діти проявили велику зацікавленість і обізнаність данною проблематикою.