В Україні щороку, починаючи з 2008, проводиться Всеукраїнський тиждень права з нагоди річниці прийняття Загальної декларації прав людини. Тиждень права – це масштабний захід, який об’єднує правників, органи влади, громадський сектор, міжнародних партнерів задля просвіти у сфері прав людини. До проведення заходів щорічно долучається велика кількість громадських та студентських організацій, юридичних компаній, закладів освіти, правників та активістів.

Головні завдання Тижня – показати важливість правової освіти українців, виховувати в них повагу до закону та прав людини, залучити до участі в цікавих правових заходах.

Адміністрація Маслівської гімназії НМР розробила свій план заходів до тиждня прав, згідно якого у понеділок у 7 класі був проведений урок " Я маю право жити без насильства", а у 8 класі захід " Право і закон" з  переглядом відео " Конвенція про права дитини". 

На цих заходах, діти ознайомилися з переліком нормативної бази, із  своїми права, обов'язками, механізмами їх гарантій і захисту.














Комментарии

Популярные сообщения из этого блога